Stravování

V naší vývařovně vaříme především, jak pro současné i bývalé zaměstnance, tak i pro okolní podniky včetně domovů pro seniory.

Zde najdete aktuální jídelníček pro tento týden. Jídlo si lze odnést v jídlonosičích osobně nebo si je lze vyzvednout v našich svozových výdejnách.

Máte zájem o jídla z naší kuchyně, neváhejte a kontaktujte nás na telefonním čísle:
582 383 102

Označování alergenů v potravinách je legislativně stanoveno od 13.12.2014 v souladu s potravinovým právem. Legislativa: EU-2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena nařízením 1169/2011 EU článek 21 ČR – Vyhláška 113/205 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, §8 odst.10. Z tohoto nařízení vyplývá povinnost provozovatelů společného stravování informovat spotřebitele o tom, zda se v pokrmu vyskytují látky způsobující alergie, jejichž seznam je v Nařízení EU č.1169/2011 přímo uveden. Provozovnám společného stravování je uloženo jasně a zřetelně označit, zda je v pokrmu přítomna alergenní složka, uvedená ve zmíněném seznamu legislativně značených potravin. Jedná se především o informaci pro osoby trpící potravinovou alergií, které musí tyto potraviny ze svého jídelníčku vynechat. Označit přítomnost alergenů je možno přímo na jídelním lístku jak v papírové tak elektronické podobě číslem označujícím alergen u daného jídla. 

 

Seznam alergenů

 

01 – Obiloviny obsahující lepek

02 – Korýši

03 – Vejce 

04 – Ryby

05 – Arašídy (podzemnice olejná)

06 – Sójové boby (sója)

07 – Mléko

08 – Ořechy, madle, pistácie

09 – Celer

10 – Hořčice

11 – Sezamová semena

12 – Oxid siřičitý a siřičitany

13 – Vlčí bob

14 – Měkkýši