Stravování
V naší vývařovně vaříme především, jak pro současné i bývalé zaměstnance, tak i pro okolní podniky včetně domovů pro seniory.
Zde najdete aktuální jídelníček pro tento týden. Jídlo si lze odnést v jídlonosičích osobně nebo si je lze vyzvednout v našich svozových výdejnách.
Máte zájem o jídla z naší kuchyně, neváhejte a kontaktujte nás na telefonním čísle:
582 383 102
Označování alergenů v potravinách je legislativně stanoveno od 13.12.2014 v souladu s potravinovým právem. Legislativa: EU-2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena nařízením 1169/2011 EU článek 21 ČR – Vyhláška 113/205 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, §8 odst.10. Z tohoto nařízení vyplývá povinnost provozovatelů společného stravování informovat spotřebitele o tom, zda se v pokrmu vyskytují látky způsobující alergie, jejichž seznam je v Nařízení EU č.1169/2011 přímo uveden. Provozovnám společného stravování je uloženo jasně a zřetelně označit, zda je v pokrmu přítomna alergenní složka, uvedená ve zmíněném seznamu legislativně značených potravin. Jedná se především o informaci pro osoby trpící potravinovou alergií, které musí tyto potraviny ze svého jídelníčku vynechat. Označit přítomnost alergenů je možno přímo na jídelním lístku jak v papírové tak elektronické podobě číslem označujícím alergen u daného jídla.
Seznam alergenů
01 – Obiloviny obsahující lepek
02 – Korýši
03 – Vejce
04 – Ryby
05 – Arašídy (podzemnice olejná)
06 – Sójové boby (sója)
07 – Mléko
08 – Ořechy, madle, pistácie
09 – Celer
10 – Hořčice
11 – Sezamová semena
12 – Oxid siřičitý a siřičitany
13 – Vlčí bob
14 – Měkkýši